Fysik

Harmonisk bølge?

19. juni 2014 af ostepopsen12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er en harmonisk bølge?

Altså, dette spørgsmål skal forstårs sådan, at jeg altså godt ved, hvad en bølge er, men er en harmonisk bølge bare når bølgene bevæger sig ens, altså som en sinuskurve?

På forhånd tak for svaret ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2014 af mathon

En harmonisk bølge er udbredelsen af en harmonisk svingning, som er den idealiserede bevægelse, hvor amplituden er konstant.
                                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2014 af mathon

for en plan harmonisk bølge (udsvinget afhænger kun af x-koordinaten x og tiden t)

                          u\left ( t,x \right )=A\cdot \cos\left ( \frac{2\pi }{T}\cdot t\mp \frac{2\pi }{\lambda}\cdot x+\varphi _o \right )

               
 


Skriv et svar til: Harmonisk bølge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.