Matematik

Differentialregning 5 regneregler?

19. juni 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Et af de mulige spørgsmål at trække til eksamen i mat B er:

"Du skal give en definition af differentialkvotienten
De fem regneregler skal omtales..."

Er der nogle der kan komme med nogle gode bud på hvad de fem regler er? 

Jeg tænker noget med sum-regel, konstant-regel, måske tre trinsreglen?

Mvh. Philip


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentiation af 1) sum, 2) differens, 3) produkt, 4) kvotient, 5) sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er også reglen for differentiation af den inverse funktion (hvis den eksisterer).


Svar #3
20. juni 2014 af Fallap (Slettet)

Tusind tak!:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2014 af mathon

hvis den inverse funktion eksisterer:

                 f^{-1}(y)=g(y)=x

                g{\, }'(y)=\left (f^{-1}(y) \right ){}'= \frac {1}{f{\, }'(f^{-1}(y))}

 


Skriv et svar til: Differentialregning 5 regneregler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.