Fysik

Radioaktive henfald

21. juni 2014 af SofieJuhl123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der har nogen helt generelt jeg kan skrive til "Radioaktive henfald"? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2014 af Christianiversen2 (Slettet)

Jeg tror det fylder 428 sider i grundbogen for atombombebyggere. Kan du blive mere specifik ?


Svar #2
21. juni 2014 af SofieJuhl123 (Slettet)

Jeg skal bare fortælle lidt om det til eksamen, hvor jeg bl.a. også kommer ind på andre emner 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2014 af uddannelseervigtigt

Du kan bl.a. fortælle om en halveringstid, hvis du har nogle tal over dine radioaktive henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2014 af mathon

Hvad med henfaldsloven:
                                                N(t)= N_o\cdot e^{-k\cdot t}\; \; \; \; \; k> 0
aktiviteten
                                               A = k\cdot N=k\cdot N_o\cdot e^{-k\cdot t}=A_o\cdot e^{-k\cdot t}

halveringstiden
                                                T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}

forklar:
                               kernenotation
                               henfaldstyper
                               grundstofforvandling
                               ioniserende stråling
                               afskærmning

anvendelse:
                               brandalarm
                               sporingsisotoper
                               bestråling af cancervæv


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2014 af Jclue (Slettet)

Du kunne også komme ind på halvveringstykkelse med eksempelvis bly:

I=I_0*e^{^{-\mu *x}}

Hvor I er intensiteten, I0 er startintensiteten, µ er svækkelseskonstanten og er stofspecifik, x er tykkelsen af stoffet.


Skriv et svar til: Radioaktive henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.