Matematik

Eksamen snart HJÆLP HJÆLP HJÆLP

22. juni 2014 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal til eksamen tirsdag morgen, og jeg er helt blank på dette eksamens spørgsmål, har søgt på nettet så lang tid og prøvet mig frem men jeg er stadig blank! 

Er der nogle som kan svarer på disse spørgsmål?

Forklar om ensvinklede trekanter og gennemgå et eksempel på højdebestemmelse ved hjælp af forstørrelsesfaktor. Du skal også komme ind på, hvad der gælder for arealer og ensvinklede trekanter.

V.H Cecilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2014 af hesch (Slettet)

Eksempel, højdebestemmelse:

Du skal bestemme højden af en flagstang i solskinsvejr.  Du stikker en bambuspind lodret i jorden, og måler skyggens længde = a.  Længden af flagstangens skygge = b.

Det vil så gælde, at 

Hflagstang / Hpind = b / a    =>

Hflagstang = b * Hpind / a.

Arealforhold:  Hvis forstørrelsesfaktoren for to ensvinklede trekanter er b / a, er arealforholdet ( b / a )2. Dette kan vises ved, at fx både højde og grundlinie er forstørret faktoren b/a, og arealet af en trekant =

½ * højde * grundlinie


Skriv et svar til: Eksamen snart HJÆLP HJÆLP HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.