Matematik

Den rette linje - bevis

24. juni 2014 af pinjen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad fortæller ligningen : y-y0=a(x-x0)???? hvor 0 er nedsænket skrift. 
Er det meningen at det skal være det samme som y= ax + b? :O 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2014 af SuneChr

Den rette linje har hældningskoefficienten a og går gennem (x0 ; y0)
Ligningen er da
y  =  ax + (y0 - ax0)


Svar #2
24. juni 2014 af pinjen (Slettet)

Tusind tak! :D så b = (y0-ax0) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2014 af SuneChr

Ja.


Skriv et svar til: Den rette linje - bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.