Matematik

Parenteser

08. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan sætter jeg mest muligt udenfor parentesen med det her :
-9pa+9bp+18pc‏ ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2014 af PaperBin (Slettet)

9p(-a+b+2c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2014 af LubDub (Slettet)

eller -9p(a - b - 2c)


Svar #3
08. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Men jeg regner det ud til det her :

-3(3pa-3bp) + 3(6pc) 
-3(3pa-3bp) + 18pc 

hvad er det jeg gør galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juli 2014 af LubDub (Slettet)

Du skal reducere udtrykket / formindske udtrykket mest muligt.

Man skal prøve at finde en fælles faktor, hvorefter denne kan sættes udenfor parantes


Svar #5
08. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

eller -9p(a - b - 2c) ?

hvordan kan du kom helt frem til det ?
hvordan finder du / reducere det ?

For jeg forstår det ikke helt :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juli 2014 af LubDub (Slettet)

     - 9pa + 9bp + 18pc          ‏sæt - 9 udenfor parentes   (husk at fortegn ændres)

     - 9(pa - bp - 2pc)             sæt p udenfor parentes

     - 9p(a - b - 2c)


Svar #7
08. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

1000 tak skal du have :D 
 

jeg har endnu et matematik spr. men ved ikke om du har tid til at svar det :
4a^2 - 3a ?
jeg har regenet det ud sådan her ud :
1a(4a-3 er usikker - kan det passe ? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juli 2014 af LubDub (Slettet)

     4a2 - 3a

hvad er fællesfaktor? Sæt dette udenfor parantes.

Dit svar er rigtigt - men bare skriv: a(4a - 3)


Svar #9
08. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

oh oKay super ^_^

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. juli 2014 af LubDub (Slettet)

  


Svar #11
08. juli 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

kan du find ud af brøker ? 

jeg ska regne : 6/16 : 9/12 ?

jeg får resultat til -72 / 192 


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Dit resultat er ikke korrekt. Det kan for det første ikke blive negativt, når brøkerne alle er positive. Benyt, at man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk, og forkort brøkerne undervejs.

        \frac{6}{16}:\frac{9}{12}=\frac{3}{8}:\frac{3}{4}=\frac{3}{8}\cdot \frac{4}{3}=\frac{4}{8}=\frac{1}{2}


Skriv et svar til: Parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.