Programmering

Kan IKT faget på HTX hæves fra "C-Niveau" Til- "A-Niveau"?

27. juli 2014 af ksdkad - Niveau: A-niveau

Hej alle SP'er. 

Håber i kan besvare mit spørgsmål vedrørende Hævning af fag.- Spørgsmålet er ved overskriften!- 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

 ksdkad, 

Det kommer helt an på din studieretning og hvor mange valgfag, du har. Hvis du f.eks. har et valgfag under dit uddannelsesforløb ville du med 100% garant kunne hæve til B-niveau, da du kan hæve et niveau op fremfor at vælge et eksta C-niveau fag. 

Om du kan hæve til A-niveau kommer helt an på om du har nok valgfag. Hvis du har to valgfag i hhv. 2.G og 3.G, så kan du helt sikkert hæve. 

Hvis du ikke kommer til at få to valgfag i din gymnsiale uddannelse, så er der et smuthul. Du kunne evt. spørge rektor eller kontoret, og de vil måske kunne hæve fra B til A. Nogle gange kan elever godt dette, hvis de brænder for et fag eller blot ønsker at få fem fag på A-niveau, selvom deres studieretning ikke ''tillader" det opbygningsmæssigt per se. 

Men som sagt, gå ned på kontoret i din skole og spørg ledelsen så hurtig som muligt. Det er nu to år siden jeg gik ud af gym, men det var sådan for mig, som jeg beskriver her. Og jeg tvivler på, at tingene kunne have ændret sig.   

Held og lykke,

Bard


Svar #2
28. juli 2014 af ksdkad

Amen, tusinde tak for dit meget detaljeret svar! Jeg kan helt klart tag det i brug, helt bestemt! Men er overnud taknemmelig, så endnu en gang tak skal du da have!
- og forresten, har studieretningen mat A fys A, kan man godt så eller?

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. juli 2014 af MaibritG

Hvis IKT-faget er lig med "Kommunikation/IT", så bliver det svært for dig at få det på A-niveau, da det kræver, at du kan allokere plads i dit skema til at følge faget på "Kommunikation/IT"-linjen. Især når du har naturvidenskabelig linje.

Da jeg gik på HTX kunne det i hvert fald skemamæssigt IKKE lade sig gøre, da 2.G på HTX er proppet med B-fag (og ingen valgfag).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

#2: Så lidt - selv tak. Personligt så gik jeg på STX før jeg startede på college, så ved ikke lige, hvordan pensum i HTX helt er mht. netop din retning (var selv matematisk-kemist student), men hvis det Maibrit (som helt sikkert er bedre bekendt med HTX end jeg er) siger virkelig er sandt, så ville det være svært at hæve til A-niveau. 

Hvad du kunne gøre er at gå ned på skolens kontor, opspore ham/hende, der laver skemaer, og ansøge om at kunne tage faget. Oftest er der mulighed for at kunne rumme særligt interesseret elever, så kontoret kan organisere undervisningstimerne anderledes end normalt og hvis der er muligt, så skulle du gerne kunne følge et IT hold. 

Faktisk ville det være bedre, at du ringer til skolen nu eller så hurtig som muligt og ansøger om det. Det kunne måske også komme med andre anbefaldninger. F.eks. kan de skifte dig over til en IT-studieretning, og sammentidig sørge for, at du kan følge Fys og Mat sammen med din gamle klasse. 

I værste fald, så ville du kunne følge undervisningen et andet sted ude i byen, hvis det slet ikke kan lade sig gøre skema-mæssigt, men dette tvivler jeg meget på. Det er bare de dovne arbejdere på kontoret der skal lette deres røve og tage sig sammen. :-) 

Men som sagt, ring til skolen snarest muligt og tal med dem om det ASAP. 

Bard


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. juli 2014 af MaibritG

Jeg tvivler på at en skemalægger vil tage så meget hensyn til én elev kontra de 30+ elever, der vil blive påvirket af skemaændringerne i både 2.G og 3.G (der er heller ikke meget at give af i 3.G, da kommunikation/IT A fylder 4 ugentlige timer). Det vil i højere grad være nemmere at vælge kommunikation/IT-linjen og så vælge matematik på A-niveau som valgfag i 3.G. Det betyder dog, at trådstarter ikke får fysik på A-niveau, men så må man jo prioritere.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

#5: Ikke just - igennem mit gymnasieforløb var der adsellige personer fra den samfundsvidenskablige linje (med Mat C som obligatorisk), der rent faktisk læste Mat A sammen med mig, så om det kan lade sig gøre afhænger meget af situationen. Derudover skal du jo også tænke på, at ens skema i 3.G ikke er særlig fyldt med timmer, da 3.G jo mest er projektorienteret, så jeg vil sige, at der er den god sansynlighed for, at #0 kan få sit fag, men dette afhæger jo meget af situationen. Men som sagt, så er i to HTX'ere, så tingene kunne være en del anderledes hos Jer, så vil helst ikke udtale mig om det. 

Og #0: Hvad er dit drømmestudie? Hvis det er computer science (hvad end det nu hedder på dansk), skal du ikke have noget med fysik at gøre overhoved, da matematikken og det engelske sprog (til en vis del dog) er, hvad der er relevant. Og hvis det er inden for hardware, du vil specialisere dig, så er fysikken nok vigtig, men det vil ikke nytte noget, at tage det på A-niveau i gym, da du nok skal få alt den forberedelse du vil have i fysik på uni. 

Så mit råd til #0 er: Lav lidt soul-searching og spørg dig selv, hvad dit drømmestudie er. Jeg romantiserer dette måske lidt, men tag ud ved havet ved solnedgang alene, lyt til noget 80'er Miami Vice music på din iPod, og spørg dig selv: Hvad vil jeg lave efter gymnasiet? Hvad ligner mit drømmejob og hvad har det noget at gøre med? Hvor mange penge vil jeg tjene? Etc. Kom tilbage her på siden og skriv de tanker du har gjort dig på tråden her eller i en privat besked til mig, og så kan vi måske give forslag til, hvilke uddannelser, der kunne hjælpe dig den rette vej. 

 Ja, det lyder måske fjollet, men det giver dig et indre focus og nogle ambitioner, som vil guide dig frem gennem dit gymnasieforløb. 

Bard


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. juli 2014 af MaibritG

#6, Sådan er det måske på STX, men HTX'erne har et 1-årigt A-fag (teknikfag A) som afholdes i 3.G hvorfor, at der skemamæssigt ikke er særlig meget plads når trådstarter som minimum også har matematik A, dansk A og fysik A. At klemme et kommunikation/IT A-fag, som potentielt skal tage som et valgfag gennem både 2. og 3.G er i hvert fald optimistisk ift. skemalægningen.

Ellers er jeg enig med dig i dine øvrige betragtninger i dit indlæg, som også vil være min anbefaling til trådstarter. Eventuelt kan trådstarter tage kommunikation/IT-linjen og så tage et GSK i fysik B-A i sommerferien (efter 3.G), hvis det viser sig, at det bliver nødvendigt med ekstra supplering.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Kan IKT faget på HTX hæves fra "C-Niveau" Til- "A-Niveau"?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.