Matematik

regneforskrift for den partikulærløsning

02. august 2014 af Lincoln (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle, håber i kan hjælpe mig med dette spørgsmål:

bestem vd beregning, regneforskriften for den partikulær løsning hvis graf går gennem punktet (1;13/15)

diff.lign.

dy/dx+(1/x)=2x+1 ,x>1


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2014 af SuneChr

f ' (x)  =  2x - 1/x + 1               x > 1
f (x)   =  ∫ (2x - 1/x + 1) dx       x > 1
Find den stamfunktion  f (x)  for hvilke  f (1) = 13/15 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Som antydet i #1 er der tale om en simpel differentialligning, hvis løsning findes ved stamfunktionsbestemmelse. Da differentialligningen kun gælder for x > 1 , har det ikke direkte mening at bestemme den løsning, hvis graf går gennem punktet (1 ; 13/15) . Løsningen kan dog udvides til en kontinuert funktion, der også er defineret for x = 1.


Skriv et svar til: regneforskrift for den partikulærløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.