Kemi

pH

12. august 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som kan hjælpe med at beregne pH på 0,2 Ca(OH)2 0,002 M


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af mathon

ved 25°C

                       pH = 14 + log([OH-]) = 14 + log(0,004) ≈ 11,6


Svar #2
12. august 2014 af inddd (Slettet)

Hvorfor ser man bort fra Ca?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2014 af mathon

Ca2+ har ingen indflydelse på surhedsgraden.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. august 2014 af mathon


                                Ca(OH)2 (aq)   --->   Ca2+ (aq)   +   2 OH- (aq)

                                [OH- ] = 2·c(Ca(OH)2) = 2·(0,002 M) = 0,004 M

                                pH = 14 - pOH = 14 - (-log[OH- ]) = 14 + log([OH- ]) = 14 + log(0,004) ≈ 11,6


Svar #5
12. august 2014 af inddd (Slettet)

Kan jeg spørge hvordan du ved det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. august 2014 af mathon

#5

   ved 25°C
   gælder
                       \left [ H_3O^{+} \right ]\cdot \left [ OH^{-} \right ]=10^{-14}=K_{vand}              

                      \left [H_3O^{+} \right ]=\frac{10^{-14}}{\left [ OH^{-} \right ]}

                      \log\left (\left [H_3O^{+} \right ] \right )=\log\left ( 10^{-14} \right)-\log\left ( \left [OH^{-} \right ] \right )

                      -\log\left (\left [H_3O^{+} \right ] \right )=-\log\left ( 10^{-14} \right)+\log\left ( \left [OH^{-} \right ] \right )

                      pH=14+\log\left ( \left [OH^{-} \right ] \right )

                    


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. august 2014 af LubDub (Slettet)

Kvand = 10-14 M2 ved 25oC


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. august 2014 af mathon

  ved 25°C
   gælder
                       \left [ H_3O^{+} \right ]\cdot \left [ OH^{-} \right ]=10^{-14}\; M^2=K_{vand}              

                      \left [H_3O^{+} \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ OH^{-} \right ]}

                      \log\left (\left [H_3O^{+} \right ] \right )=\log\left ( 10^{-14} \right)-\log\left ( \left [OH^{-} \right ] \right )

                      -\log\left (\left [H_3O^{+} \right ] \right )=-\log\left ( 10^{-14} \right)+\log\left ( \left [OH^{-} \right ] \right )

                      pH=14+\log\left ( \left [OH^{-} \right ] \right )


Svar #9
12. august 2014 af inddd (Slettet)

Undskyld, tror at jeg i #5 formulerede mit spørgsmål forkert. eg tænkte på, hvordan vidste du at Ca ingen indflydelse ha på surhedsgraden? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. august 2014 af Heptan

#9 Calciumionen er ikke en (brøndsted) syre eller base, da den ikke kan optage eller afgive en hydron.

Hvis du vil undersøge om et stof er en syre eller base kan du evt. søge på nettet, eller slå op i en databog, eller en tabel over syrer og baser :-)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.