Matematik

Funktioner - ligning

17. august 2014 af GalaxyTown (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan løser jeg denne ligning? Jeg ved godt, at jeg skal isolere x, men hvordan gør jeg det? 

x-1/x+2=3 (bemærk at x-1/x+2 skal opstilles som en brøk)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af LeonhardEuler

Multiplicer begge sider med    x + 2

\frac{x-1}{x+2}=3\Leftrightarrow x-1=3(x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2014 af mathon

             x\neq -2


Skriv et svar til: Funktioner - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.