Matematik

stedvektor

17. august 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har en opgave, der lyder:

Angiv stedvektoren til følgende punkter M(-4,8), T(-112,543) og S(6,23)

Hvordan griber man sådan en opgave an?

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af mathon

…der må være flere oplysninger i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2014 af LeonhardEuler

Formuler hele opgaven eller vedhæft den her.


Svar #3
17. august 2014 af hioghi (Slettet)

Nå ja. Det glemte jeg at skrive.

Der er angivet to vektorer, som jeg har vedhæftet som billede 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2014 af mathon

       menes der
                               \overrightarrow{AM}=f\cdot \overrightarrow{BM}             M\neq B

                                f=\frac{\left | \overrightarrow{AM} \right |}{\left |\overrightarrow{BM} \right |}

                         \overrightarrow{OM}-\overrightarrow{OA}=f\cdot \left ( \overrightarrow{OM}-\overrightarrow{OB} \right )\overrightarrow{OM}-\overrightarrow{OA}=f\cdot \left ( \overrightarrow{OM}-\overrightarrow{OB} \right )

                         \left ( 1-f \right )\cdot \overrightarrow{OM}=\overrightarrow{OA}-f\cdot \overrightarrow{OB}

                         \overrightarrow{OM}=\frac{1}{1-f}\cdot \overrightarrow{OA}-\frac{f}{1-f}\cdot \overrightarrow{OB}\; \; \; \; \; ?         

hvor
                 \overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}     og      \overrightarrow{OB}=\begin{pmatrix} 1\\4 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2014 af mathon


                         \overrightarrow{OM}-\overrightarrow{OA}=f\cdot \left ( \overrightarrow{OM}-\overrightarrow{OB} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Stedvektoren til et punkt M er vektoren OM , hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt. Stedvektoren til et punkt har samme koordinatsæt som punktet.


Skriv et svar til: stedvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.