Matematik

Dm(f) Funtioner

17. august 2014 af farah97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, skal have hjælp til funtioner.

Skal finde Dm(f) til f(x) = x+1/x

Nogen der kan forklare mig hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af SuneChr

Definitionsmængden for f er mængden af x, for hvilke f (x) giver mening eller er defineret.


Svar #2
17. august 2014 af farah97 (Slettet)

Jeg skal finde Dm(f) for x+1/x

Min fejl..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2014 af LeonhardEuler

Bemærk først og fremmest at funktionen er en brøk

f(x)=x+\frac{1}{x}

Hvad gælder der netop for brøkers nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at man ikke kan dividere med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som det er skrevet i #0 og #2 er der tale om funktionen

        f(x)=x+\frac{1}{x}

Det ændrer dog ikke på betragtningerne omkring defintionsmængden.


Svar #6
17. august 2014 af farah97 (Slettet)

Så det vil sige Dm(f): x=1/x ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Genlæs forklaringen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2014 af LeonhardEuler

Definitionsmængden er og ville stadig være Dm(f) = R \{0}.

R for de reelle tal


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, som også antydet i #5. Nu er der så ikke mere for trådstarter at lave.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2014 af LeonhardEuler

#9

Kommentaren i #8 er mere henvendt til #5 end til trådstarteren. Det er min fejl, at jeg ikke læste #5 færdig. Dog tvivler jeg stadig på om trådstarteren forstår det, eftersom personen i #6 skrev: ''Så det vil sige Dm(f): x=1/x?''


Skriv et svar til: Dm(f) Funtioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.