Matematik

Hjælp - Mat A

18. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Af en rapport fra sundhedsstyrelsen fremgår det at sammenhængen mellem husradonkoncentrationen og stueradonkoncentrationen er givet ved:

log(H) =0,277 + 0,922 * log(S)

Bestem husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen og hvordan bestemmer man hvor mange procent hunsradonkoncentrationen stiger med, når stueradonkoncentrationen stiger med 20%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

        x = 10log(x) .

Beregn dernæst

        (H(1,2S) - H(S)) / H(S)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2014 af peter lind

Log og 10x er hinanden inverse, så der gælder H = 10log(H)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2014 af mathon

                 \small (H)=10^{0,277}\cdot 10^{0,922\cdot \log(S)}=10^{0,277}\cdot (S)^{0,922}

                


Svar #4
18. august 2014 af Eliasz

Forstår det nu meget bedre :-)

Tak for hjælpen...


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2014 af mathon

    \small \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! (H_{ny})=10^{0,277}\cdot (1,2\cdot S)^{0,922}=10^{0,277}\cdot1,2^{0,922}\cdot (S)^{0,922}=1,2^{0,922}\cdot (10^{0,277}\cdot(S)^{0,922})=1,2^{0,922}\cdot (H)
                                  

                                 


Skriv et svar til: Hjælp - Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.