Matematik

Kvadratsætning

18. august 2014 af Yeew (Slettet) - Niveau: C-niveau

(4x+3)^2 = 16x+9+24x , er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Det første led skal være 16x2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2014 af peter lind

Nej. Brug at (a+b)2 = a2+b2+2*a*b


Svar #3
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

er det så 16x^2+9+24


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. De to sidste led i #0 er korrekte.


Svar #5
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

16x^2+9+24x


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Flot.


Svar #7
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

 Tak, men kan du hjælpe med udtrykket 1/kvadratroda-kvadratrodn - 1/kvadratroda-kvadratroda


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2014 af peter lind

Mener du 1/kvrod(a) -kvrod(n) - 1/kvrod(a) -1/kvrod(a) = 1/kvrod(a)-1/kvrod(a) -kvrod(a) -kvrod(n) = -kvrod(a)-kvrod(n)

efter det første lighedstegn har jeg bare flyttet om på rækkefølgen af ledene men ikke lavet nogen udregninger


Svar #9
18. august 2014 af Yeew (Slettet)

Ups der skulle stå : 1/kvrod(a) -kvrod(n) - 1/kvrod(a) -1/kvrod(n)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Prøv at benytte parenteser og de øvrige redigeringsfaciliteter til at skrive det mere tydeligt. Mener du

        \frac{1}{\sqrt{a}-\sqrt{n}}-\frac{1}{\sqrt{a}}-\frac{1}{\sqrt{n}}    ?


Svar #11
20. august 2014 af Yeew (Slettet)

jaa


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Forlæng brøkerne til de har samme nævner.


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.