Matematik

Hjælp til en matematik opgave.

18. august 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

Jeg har lige brug for hjælp til denne matematik opgave, som jeg sidder og bøvler lidt med. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af peter lind

Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af Soeffi

Evt. C(t) = C(0)eat , hvor C(t) = koncentration som funktion af tiden

C(0) = 120 mio/L

a findes af væksten pr time:

C(t1+1 time) = C(t1) · 1,07

C(0)ea(t1 + 1 time) = C(0)eat1 · 1,07

ea·1 time = 1,07

a = ln(1,07)/time


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lidt mere enkelt kan man sige, at der er tale om en konstant procentuel stigning, så der er tale om en eksponentialfunktion med fremskrivningsfaktoren a = 1,07 og startværdien 120 , så

        C(t) = 120 · 1,07t ,

hvor t er tiden målt i timer, o g C(t) er koncentrationen i antal mio. pr L.


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.