Matematik

Opstil model

19. august 2014 af Goddag1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP brugere!

Jeg har fået en opgave for som lyder:

En person underskriver en leasingkontrakt på en brugt bil.

Personen skal betale et engangsbeløb på 17500kr.

Derefter er der en månedlig betaling på 2795kr.

a) Indfør passende betegnelser, og opstil en model til beskrivelse af udgifterne til leasingkontrakten.

En tilsvarende brugt bil kan købes kontant for 139000kr.

b) Hvor mange måneder tager det , før udgifterne til leasingkontrakten overstiger 139000kr?

- Jeg er kommet så langt at jeg har fået opgave a) til at blive y=2795x+17500 (lineær). Jeg skal nu regne opgave b) ud, som har givet mig lidt problemer. Jeg ved at jeg kan regne det ud ved at sætte 139000 på y's plads og isolere x, men hvordan er det at jeg isolere x? Hvordan kan jeg få svaret på det?

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af peter lind

Det er en gældsannuitet. Slå formler op i din bog. Alternativ kan den findes på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#gaeld


Svar #2
19. august 2014 af Goddag1234 (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke rigtigt. Kan du forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2014 af peter lind

flyt de 2795 over på venstre side

divider den fremkomne ligning med 2795


Svar #4
19. august 2014 af Goddag1234 (Slettet)

139000-2795x=2795

Hvad er det så jeg skal dividere med 2795?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2014 af peter lind

Jeg fik skrevet forkert i #3 det er de 17500 du skal flytte over på venstre side
 


Svar #6
19. august 2014 af Goddag1234 (Slettet)

139000-17500=2795x

Også skal jeg dividere med 2795 på hver side af = tegnet.

Så kommer de til at stå x=139000-17500/2795 ~ (ca =) 43,5 = 44 år

Passer dette? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2014 af peter lind

x= (139000-17500)/2795  måneder   betalingen er om måneden så x er antal måneder


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6. x er antal måneder, ikke år.

Svar #9
19. august 2014 af Goddag1234 (Slettet)

Tak Peter Lind! :)

#8 Ups, kom til at skrive år i stedet for måneder :)


Skriv et svar til: Opstil model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.