Matematik

Vilkårlige trekanter

19. august 2014 af Malene121 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kender siderne a og b, samt vinklerne B og A - jeg skal nu finde siden c og vinklen C.. Hvordan gør jeg det, ud for sinusrelationerne?  

og hvordan finder jeg arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find vinklen C ud fra vinkelsummen, og find så siden c ved at benytte sinusrelationerne eller en cosinusrelation.

Arealet findes, f.eks. ved T = (1/2)ab·sin(C) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af peter lind

C kan findes af at summen af vinklerne i en trekant er 180º

Sinusrelationen give

c/sin(C) = a/sin(A) = b/sin(B)

Hvor du kender begge højre sider. Gang en af ligningerne med sin(C)


Svar #3
19. august 2014 af Malene121 (Slettet)

Vhvis jeg ved den ene vinkel er 20.128 og 34 = 180-(34+20,128)= 125.872, vil det sige at vinklen C er 125,872?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, summen af de tre vinkler i trekanten er altid 180º .


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2014 af mathon

            \small \frac{c}{\sin(A+B)}=\frac{a}{\sin(A)}

            \small \small c=\frac{a}{\sin(A)}\cdot \sin(A+B)


Skriv et svar til: Vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.