Matematik
Bestem maksimum for f???
Hej! har brug for hjælp til opgaven i vedhæftede dokument.
det er både a og b.
har differentieret f(x) til:
f'(x)=2·(-0,2x)+1
skal jeg så ikke sætte f'(x) lig med 0 eller sådan noget?
b er jeg fuldstændig forvirret over, så håber nogle vil hjælpe mig :D
Svar #1
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
Du har ikke differentieret korrekt. Når f '(x) er bestemt korrekt, løses ligningen f '(x) = 0.
Alternativt kan man benytte, at f(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad, så det har maksimum i toppunktet.
I b) skal man løse ligningen
Vx(h) = π · 0∫h (f(x))2 dx = 500 .
Svar #2
20. august 2014 af erinaa (Slettet)
#1Du har ikke differentieret korrekt. Når f '(x) er bestemt korrekt, løses ligningen f '(x) = 0.
Alternativt kan man benytte, at f(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad, så det har maksimum i toppunktet.
I b) skal man løse ligningen
Vx(h) = π · 0∫h (f(x))2 dx = 500 .
okay tusind tak!
i b ik? skal man så finde f(x)? eller?
Svar #3
20. august 2014 af Heptan
#2 når man siger, at man skal "løse ligningen", mener man oftest med hensyn til x (men her er det h)
I virkeligheden skal du bare udvide udtrykket ved at indsætte f(x), og integrere, og så får du et udtryk som "løsning".
f(x) står i opgavebeskrivelsen øverst.
Derefter skal du indsætte V = 500 cm3, og løse for h
Svar #4
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
I b) skal man løse ligningen, jeg viste i #1, som en ligning i h. Funktionen f(x) er jo oplyst i opgaven.
Skriv et svar til: Bestem maksimum for f???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
