Fysik

Kraft og arbejde.

24. august 2014 af Nissen251 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer nu har jeg sat og kæmpet med en opgave i længe.

Jeg har en klods som lægger på et vandret plan som bliver påvirket af en kraft på 16 N i højre vandret retning.

den vejer 4 kg og skal trækkes 6 m.

jeg ved at formlen for arbejde hedder A = F * m, og jeg har gnidnings koefficient på 0,1.

Og det er så her jeg går i stå.

Facit giver 26,6 J.

Håber i vil hjælpe, på forhånd tak! :) Vh Jesper.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af mathon

          \small F_{res}=F_{p\aa }-\mu \cdot (m\cdot g)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af peter lind

Din formel for arbejde er forkert. Arbejde = kraft*vej


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2014 af mathon

 Arbejde
                   \small A=\overrightarrow{F}_{res}\cdot \overrightarrow{s}=\left |\overrightarrow{F}_{res} \right |\cdot \left |\overrightarrow{s}} \right |\cdot \cos(\overrightarrow{F}_{res},\overrightarrow{s})


Svar #4
24. august 2014 af Nissen251 (Slettet)

Det vil så sige 16 N - 0,1 * (4kg * 9,82N)??

Det giver 12 Joule ?? hvilket jeg ikke kan få til at stemme med de 26,6 Joule.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2014 af peter lind

Enheden på g er m/s2. Det giver 12 N. Kan vi ikke få den præcise ordlyd på opgaven


Svar #6
24. august 2014 af Nissen251 (Slettet)

Her er et billede
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2014 af mathon

generel formel
når α er vinklen med vandret

              \small F_{res}=\left ( \sin(\alpha )-\mu \cdot \cos(\alpha ) \right )\cdot m\cdot g


Skriv et svar til: Kraft og arbejde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.