Matematik

Hjæælp Vektor regning

25. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder med en opgave som jeg er i tvivl.

I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b bestemt ved:

\vec{a}=\binom{6}{2} og \vec{b}=\binom{-1}{2}

Bestem koordinatsættet til 2\vec{a}+\hat{b}


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af peter lind

Du ganger tallene i a med 2. Derefter adderer du koordinaterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Peter har vist overset, at der er en "^" over b-vektoren. Man danner tværvektoren ved at bytte om på koordinaterne og ændre fortegn i den øverste.

\hat{b}=\binom{-2}{-1}

Men ellers skal du bare gøre som Peter beskriver.


Skriv et svar til: Hjæælp Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.