Matematik

Bestemmelse af konstanter?

25. august 2014 af Prutskiden (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://puu.sh/b7Dh0/adfd76b133.jpg

Hvordan ville man bestemme konstaterne i denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af LeonhardEuler


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Betingelserne for f '(3) , f '(8) og f(8) giver 3 ligninger til bestemmelse af de 4 konstanter a, b, c og d.

Betingelserne for f '(15) og f(15) giver 2 ligninger til bestemmelse af de 2 konstanter α og β . Disse kan bestemmes ud fra oplysningerne.

Hvis det yderligere forudsættes at funktionen er kontinuert, har man nok ligninger til også at bestemme a, b, c og d.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2014 af LeonhardEuler

Benyt punkterne  f '(3) = 0   ,   f '(8) = 0     ,   f(8)= -4  til at bestemme koefficenterne til f(x)=ax3 + bx2 + cx + d  , hvor  0 ≤ x ≤ 10,5

Benyt punkterne  f '(15) = -1   ,   f(15) = 7,5      til at bestemme koefficenterne  til f(x) = αx + ß  , hvor  10,5  < x ≤ 20


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgaven kan kun løses, hvis det også forudsættes, at funktionen er kontinuert for x = 10,5 .


Skriv et svar til: Bestemmelse af konstanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.