Matematik

Bestem a i andengradsuligheden

28. august 2014 af Ummuanas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe med den her?

Bestem a, så ligningen 2x^2-2x-4=-x^2+2x+a har løsningerne −1x og 3.

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af Therk

En måde at løse opgaven på:

Du ved, at

0=(x+1)(x-3)

nødvendigvis må have løsningerne -1 og 3, som du er ude efter (jeg går ud fra, at -1x er en slåfejl).

Derfor: Få dit udtryk til at stå på formen

0 = \ldots

og sæt det lig udtrykket ovenfor. Så skal du blot isolere a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

a = -16/3 og x = 2/3

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #3
28. august 2014 af Ummuanas (Slettet)

Tak, hvor er det sødt af jer :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2014 af Therk

#2

a = -16/3 og x = 2/3

Det giver da ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2014 af Therk

#3

Tak, hvor er det sødt af jer :)

#1

[...]

(jeg går ud fra, at -1x er en slåfejl).

[...]

Er det en korrekt antagelse?


Svar #6
28. august 2014 af Ummuanas (Slettet)

#Therk :

Nej, det er det ikke. Jeg har kopiret opgaven direkte ind :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

I din overskrift taler du om en andengradsulighed, men opgavens tekst antyder en andengradsligning.

Det giver ingen mening, at ligningen skal have løsningerne -1x og 3. Prøv at formulere opgaven korrekt.


Svar #8
28. august 2014 af Ummuanas (Slettet)

#7

#6

I din overskrift taler du om en andengradsulighed, men opgavens tekst antyder en andengradsligning.

Det giver ingen mening, at ligningen skal have løsningerne -1x og 3. Prøv at formulere opgaven korrekt.

Hov! Havde jeg slet ikke set - du har ret i det er en andengradsligning, som har løsning -1 og 3. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Som nævnt giver det ingen mening, at ligningen skal have løsningerne -1x og 3.

Det giver mening at bestemme a, så ligningen har løsningerne -1 og 3 .


Svar #10
28. august 2014 af Ummuanas (Slettet)

#9

#8

Som nævnt giver det ingen mening, at ligningen skal have løsningerne -1x og 3.

Det giver mening at bestemme a, så ligningen har løsningerne -1 og 3 .

Det har du også helt ret i. Det er bare mig der har lavet en dum tastefejl - undskyld.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Har du slet ikke læst indslagene i #1 og #5 ?

Saml alle led på venstre side, så der fremkommer en 2.-gradsligning. En 2.-gradsligning med rødderne -1 og 3 har formen

        A·(x+1)·(x-3) = 0

hvor A er koefficienten til leddet med x2 .


Skriv et svar til: Bestem a i andengradsuligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.