Matematik

Reducer! Hjælp

03. september 2014 af tharsha (Slettet) - Niveau: B-niveau
Forstår ikke hvordan jeg skal reducer dette, især ikke når der er brøker indblandet.

Har fået en opgave som lyder således:

Udregn og reducer:

A) (m+n)^2

Reducer følgende brøker mest muligt:

A)
60*a^2*b / 75*b^2*a

B)
125*x^5*y^4*z^5 / 50*x^3*y^4*z^5

Svar #1
03. september 2014 af tharsha (Slettet)

#0
Forstår ikke hvordan jeg skal reducer dette, især ikke når der er brøker indblandet.

Har fået en opgave som lyder således:

Udregn og reducer:

A) (m+n)^2

Reducer følgende brøker mest muligt:

A)
60*a^2*b / 75*b^2*a

B)
125*x^5*y^4*z^3 / 50*x^3*y^4*z^5

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af Therk

\begin{align*} A) &\quad \frac{60 \, a^2b}{75\,b^2a}\\ ~\\ B) & \quad \frac{125\,x^5y^4z^3}{50\,x^3y^4z^5}\end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

I A1 benytter man en kvadratsætning.

I A2 og B forkorter man faktorer væk, der forekommer i både tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af Therk

Udnyt at

\frac{a\cdot x}{b\cdot y} = \frac a b \cdot \frac xy


Skriv et svar til: Reducer! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.