Fysik

Henfaldskonstanter

04. september 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Radon er en alfa radioaktiv ædelgas der ved indånding bestråler lunger og luftveje.

En luftprøve fra et kælderrum undersøges for 22286RN der har en halveringstid på 3,82 dage.

Hvor stor er henfaldskonstanten k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af mathon

                           k=\frac{\ln(2)}{T_{1/2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2014 af mathon

                           k=\frac{\ln(2)}{330048\; s}=2,10\cdot 10^{-6} \; s^{-1}


Skriv et svar til: Henfaldskonstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.