Matematik

Vurdering af opgave

04. september 2014 af GTuurk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vil i vurdere min matematik opgave bestående af 2 opgaver. Synes min lærer har vurderet den uretfærdigt, håber i vil hjælpe.

Vedhæftet fil: Hjemmeopgaver 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3. Et sted skriver du  f(x) := b·ek , men det skal være f(x) := b·ekx .

Dine konstanter er kun tilnærmede værdier. Du bør vide, at ln(e) = 1. Man skriver heller ikke 2,718 i stedet for tallet e. De korrekte konstanter er k = 0,437734 og b = 3,227486 . Selv dine værdier til 5 dec er lidt forkerte.

b) Man skal benytte tangentligningen. Der indgår ikke noget med integraler i tangentligningen. Man skal beregne f '(3) og man kender allerede f(3) = 12 .

        f '(3) = b·k·e3 = k·f(3) = k·12 = 5,252812

Tangentens ligning er da

        y = f '(3) · (x - 3) + f(3)

           = k·12·(x-3) + 12

           = 12·k·x -12·(3k - 1)

           = 5,252812·x -3,758437 .

d) Den korrekte værdi for arealet er

        A = 12/k - b/k -54k + 36·(3k-1) = 7,67838


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2014 af uddannelseervigtigt

.


Skriv et svar til: Vurdering af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.