Matematik

Isoler T i ligninger

04. september 2014 af Anonymepiger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg forstår ikke denne opgave med at isolere "t" i ligningerne.

Fx lyder en af opgaverne sådan:
3t + a = b

Hvordan regner man det ud?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2014 af SuneChr

At isolere t vil sige at lade t stå alene.
Træk a fra på begge sider.
Dividér med 3 på begge sider.


Svar #2
04. september 2014 af Anonymepiger (Slettet)

Men med fx a.
Vil der så komme til at stå -a på siden til højre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af SuneChr

t=\frac{b-a}{3}


Svar #4
04. september 2014 af Anonymepiger (Slettet)

Super! Tusind tak 


Svar #5
04. september 2014 af Anonymepiger (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med den her:

t2 - 4 = a


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2014 af SuneChr

Læg 4 til på begge sider
Isolér t ved at sætte (a + 4) under kvadratrodstegn med ± foran kvadratrodstegnet.


Skriv et svar til: Isoler T i ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.