Kemi

kemi B hjælp

04. september 2014 af abuuzeyd (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælp mig med opgaveren nede unde ? mange tak på forhånd

En lodretstående cylinder indeholder tør atmosfærisk luft med temperaturen 23 °C.
Cylinderen er lukket for oven med et stempel, der kan bevæges friktionsfrit.
Massen af stemplet er afpasset, så trykket i cylinderen er 1,5 bar, og cylinderens volumen er 3,5 L ved temperaturen 23 °C.

a) Beregn gassens masse.

b) Beregn gassens densitet.


Svar #1
04. september 2014 af abuuzeyd (Slettet)

er der nogen de kan forklar mig dette opgave på en meget detaljerede måde mage tak 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2014 af mathon

brug idealgasligningen på formen

                      n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}

M(tør atm luft) = 28,81 g/mol


Svar #3
04. september 2014 af abuuzeyd (Slettet)

M(tør atm luft) = 28,81 g/mol 

hvor finder du det hen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2014 af mathon

Hvis vi ser bort fra små mængder argon
består tør atm. luft 
N                                af 4 dele N2 og 1 del O2

Ud af 5 molekyler består de 4 af N2   dvs    med massen 4 · (2 · 14,007) u = 112,056 u
Ud af 5 molekyler består 1 af O2   dvs    med massen 1 · (2 · 15,999) u = 31,998 u
Den samlede masse af 5 molekyler er (
112,056 + 31,998) u = 144,054 u
Gennemsnitsmolekylmassen er (144,054 u) / 5 = 28,81 u/molekyle = 28,81g/mol
 


Svar #5
04. september 2014 af abuuzeyd (Slettet)

mange tak for dit hjælp mathon 


Skriv et svar til: kemi B hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.