Matematik

Reducer brøk

05. september 2014 af L0L77 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Hvordan filan reducerer man denne brøk (u-2v)^2/(u^2-4v^2). Kan virkelig ikke se for mig, hvordan man gør .....


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratsætning til at faktorisere nævneren

        u2 - 4v2 = u2 - (2v)2 = (u+2v)·(u-2v) .

Forkort så.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

\frac{(u-2v)^2}{(u^2-4v^2)} =\frac{ (u-2v)^2}{(u-2v)\cdot (u+2v)} = \frac{(u-2v)}{(u+2v)}


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.