Matematik

Brøker og algebra HJÆLP!

06. september 2014 af WinnieJK (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej :)

Hvordan regner man med brøker og algebra?

Er helt lost O.o
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af mathon

Brøker kan bl.a. kun adderes og subtraheres, hvis de har fællesnævner.

I 9. klasse er man selv i stand til at repetere sine brøkregler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2014 af mathon


Svar #3
06. september 2014 af WinnieJK (Slettet)

Tak, men det har intet med sagen at gøre. Jeg kan sagtens regne med brøker uden problemer, men nu er vi kommet til et nyt emne hvor a,x og y bl.a. indgår

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2014 af mathon

Reglerne er de samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2014 af mathon

1)

                 \frac{a}{4}+\frac{1}{4}=\frac{a+1}{4}

                 \frac{a}{2}+\frac{1}{3}=\underset{her\; forl\ae nges \; til\; f\ae llesn\ae vner}{\frac{a\cdot 3}{2\cdot 3}+\frac{1\cdot 2}{3\cdot 2}}=\frac{3a}{6}+\frac{2}{6}=\frac{3a+2}{6}


Svar #6
06. september 2014 af WinnieJK (Slettet)

#5
1)

Okay tusind tak!

Skriv et svar til: Brøker og algebra HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.