Matematik

En lille opgave

07. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

KEnder en plans parameterfremstilling nu skal jeg lave den om til normal form hvordan gør jeg det?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af peter lind

Find 3 punkter A, B og C, som ikke ligger på samme linje. AB×AC vil så være normalvektor til planen

Koordinaterne til de 3 punkter finder du nemmest ved at sætte s=1 t= 0, s=0 t=1 og s=1=t. Du kan også vælge noget der giver pænere vektor at regne med


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af PeterValberg

#1

Krydsproduktet mellem de to vektorer, der udspænder planen, kan vel bruges som normalvektor?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er helt korrekt. De to vektorer i planens parameterfremstilling skal være lineært uafhængige for at kunne bruges i en parameterfremstilling for en plan, og deres krydsprodukt vil derfor være en egentlig vektor, der er vinkelret på dem begge.

Som punkt i planen kan man så vælge det punkt, der er angivet i parameterfremstillingen, svarende til s = 0 og t = 0 .


Skriv et svar til: En lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.