Matematik

Besvarelse af opgave

07. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der eventuelt en person, som lægger inde med en besvarelse til denne opgave?

Et firma har i 2013 en årlig omsætning på 25 mio. kr. Firmaet forventer, at omsætningen øges med 5% p.a. i årene frem mod 2020.

Indfør passende variable, og benyt firmaets forventninger til at opstille et udtryk, der beskriver udviklingen i firmaets årlige omsætning som funktion af tiden efter 2013. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Du kan nok se at der er tale om en eksponentiel funktion af formen f(x)= b·a^x, da der sker en periodevis tilskrivning af værdien med renters rente, som du husker fra den simple rentesregning.

a= 5% = 1.05

x= 7 (år efter 2013)

b= 25.000.000.

Så er det blot at forklare variablen og konstanterne. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Jamen det er ikke meningen, at du skal skrive af.  Det er meningen, at du selv skal løse den.

Hint:  Det bliver en eksponentialfunktion. Prøv at opskrive en sådan, med passende variable indført.
 


Svar #3
07. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

#2: Det er ikke en opgave, som jeg skal aflevere. Vi kører lige nu vejledning med 8. klasse, og vi vil derfor gerne have facit til opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Det tog #1  6 minutter sammenlagt at finde en løsning, og at nedskrive den !


Skriv et svar til: Besvarelse af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.