Matematik

surjektiv, injektiv og bijektiv

07. september 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan forklare mig de tre begreber??? 
 Kan ikke rigtig forstå de eksempler i bogen :((((


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
07. september 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

1000 tak! 

Det hjalp lidt. 

Men hvordan anvender man disse begreber i selve matematikken? 
 

har lidt svært ved at løse denne her, eksempelvis: 
 

hh: \left [ 0,1 \right ] \rightarrow \left [ 0,\sqrt0,5 \right ] som er givet ved forskriften: \vee x \epsilon \left [ 0,1 \right ]: f(x) = \sqrt{\frac{x}{1+x^2}} Vis at funktionen h er bijektiv, og bestem en forskrift for den inverse funktion f^-1 : \left [ 0,^{\sqrt{\frac{1}{2}}} \right ] \rightarrow \left ( \left [ 0,1 \right ] \right )



kan jeg få et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vis at,

        x1 ≠ x2 ⇒ h(x1) ≠ h(x2) ,

og at

        h(x1) ≠ h(x2) ⇒ x1 ≠ x2 .

Vis, at h([0;1]) = [0;(√2)/2] .

Isoler x af udtrykket y = [x/(1+x2)]1/2 . Vis, at denne ligning har netop én løsning i de betragtede intervaller.


Skriv et svar til: surjektiv, injektiv og bijektiv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.