Matematik

Hjælp med at se om det er det rigtige svar

08. september 2014 af christina3081 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skulle regne denne opgave: Find en ligning for linjen med stigningstal 17, som går gennem punktet(3.35)

kan det passe at svaret så er  y=17x-16


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af hesch (Slettet)

Du gør prøve ved at indsætte  punktet ( 3 ; 35 ) i ligningen:

y = 17*3 - 16 = 35 ? ?

Sandt eller falsk ?

PS.  Og, ja, når stigningstallet er 17, er koefficienten til x = 17.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af SuneChr

Helt rigtigt.
Du tjekker, om det er rigtigt, ved at gøre prøve
35 = 17·3 - 16


Svar #3
08. september 2014 af christina3081 (Slettet)

Tusinde tak for jeres svar! har lige tjekket det og det ser ud til at det er sandt :) vil det så sige at jeg har regnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af hesch (Slettet)

#3: Du har fundet en mulig løsning.

Graver du en smule dybere i matematikken, vil du se, at der kun er een løsning til en linies ligning. Så denne mulige løsning, er også den eneste.

Konklusion:  Besvarelsen er korrekt.


Svar #5
08. september 2014 af christina3081 (Slettet)

okay super tak skal du have!

Jeg har et andet problem og håber at du kan hjælpe mig :)

jeg har fået udleveret denne opgave:  find kordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m med ligninger      l: y=2x+1        og       m: y= -1/2*x+6

og i forbindelse med det tror jeg at vi skal bruge formlen a= y2-y1/x2-x1, men har ingen ide hvordan?

håber du kan vise mig hvordan man gør, sådan punkt for punkt :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af hesch (Slettet)

Som der er svaret i din anden tråd:

Find x-koordinaten til skæringspunktet ved ligningen:

2x + 1 = -0,5x + 6

Indsæt dette x i ligningen y=2x+1  eller i ligningen  y = -0,5x + 6.  

Du finder herved y-koordinaten.


Skriv et svar til: Hjælp med at se om det er det rigtige svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.