Matematik

Trigonometri

08. september 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gange så lang som siden AB.

a) Bestem trekantens vinkler.

Håber nogen kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af PeterValberg

Sæt |AB| = 1 dermed er |BC| = 2 og |AC| = 1,5

brug cosinusrelationerne til at bestemmevinklerne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af SuneChr

Tre sider i en trekant er nu kendt
a = 2
b = 1,5
c = 1


Svar #3
08. september 2014 af majsingym (Slettet)

Lige præcis det som i har skrevet kan man ikke, fordi vi i næste opgave vil regne siderne ud, og man kan ikke konstruere en trekant med de mål.

Siderne kommer til at hedde 
a= 2x
b= 1,5x
c= x

Men det er derefter det går galt.. Hvordan skal man så regne vinklerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af Spontaneous-123 (Slettet)

Sät ind i cosinusrelationerne, og forkort x ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af PeterValberg

Du kan da sagtens konstruere en sådan trekant (her med GeoGebra)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I cosinusrelationernes udtryk for vinklerne indgår kun forhold mellem sidelængderne, og derfor kan vinklerne bestemmes som vist ovenfor. I princippet benytter man en af sidernes længder som enheden for længde. I et efterfølgende spørgsmål skal man i nogle variationer af opgaven bestemme en af sidernes længder, således at trekantens areal bliver et bestemt tal. Denne betingelse fastlægger så længden af den side, vi før valgte som længdeenhed, i forhold til den enhed, der ligger til grund for trekantens areal.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.