Matematik

hjælp mig med at regne denne opgave

08. september 2014 af christina3081 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået udleveret denne opgave:  find kordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m med ligninger      l: y=2x+1        og       m: y= -1/2*x+6

og i forbindelse med det tror jeg at vi skal bruge formlen a= y2-y1/x2-x1, men har ingen ide hvordan?

håber i kan vise mig hvordan man gør, sådan punkt for punkt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af peter lind

Den sidste formel kender jeg ikke; men du skal under alle omstændigheder ikke bruge den. Sæt de to højresider lig hinanden og løs den derved fremkomne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af PeterValberg

Formlen for bestemmelse af hældningskoefficienten a for en ret linje gennem
to kendte punkter kan du ikke bruge til noget i dette tilfælde (husk i øvrigt parenteser).

Gør som angivet i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af mathon

Skæringspunktet (xs,ys) mellem to funktioners grafer
har samme punktkoordinater 
og dermed

                                  2x_s+1=y_s=-\frac{1}{2}x_s+6
hvoraf
                                  4x_s+2=-x_s+12  …    hvoraf x_s beregnes

                             


Skriv et svar til: hjælp mig med at regne denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.