Matematik

Hjælp

08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der eventuelt en person som vil hjælpe med opgave 5 og 9?

Jeg takker på forhånd.

Link til opgavesæt: http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140815%20stx142-MAT-B-14082014.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

Benyt formelen for arealet i en trekant

\bigtriangleup ACD= Areal = \frac{1}{2}\cdot h\cdot g

Du kan desuden også benytte pythagoras, til at beregne hypotenusen

a^2 + b^2 = c^2 \Leftrightarrow 3^2 + 4^2 = c^2 ...


Svar #2
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

Jeg er ikke så god til det der med trigonometri. h=højde, g=grundlinje - hvordan finder jeg dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#1

..I en retvinkel trekant

Multiplicer det med 2, nu hvor det er 2 kongruente trekanter, og du får arealet af den mindste rektangel.

..Meget nemmere kan du også benytte formelen for rektangelen

A=a\cdot b

; hvor a er bredden og b er højden


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#2

Du har begge oplyst,

3 er højden og 4 er grundlinjen.


Svar #5
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

#4

så arealet er 6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#5

Ja, af den ene af trekanterne, der er opdelt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 5 kører også i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1511721

Man kender sidelængderne i det grønne rektangel, og man bestemmer den ukendte sidelængde i det røde rektangel ved at se på ensvinklede trekanter, som forklaret i den anden tråd.

Opg 9 kører også i en anden tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1511722

Hold diskussionen til én tråd for hver opgave.


Svar #8
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

Så hvis arealet er 6 i den ene, hvordan finder jeg så frem til arealet i den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Læs forklaringen, som du har fået i den anden tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1511721

Man bestemmer den ukendte sidelængde i det røde rektangel ved at se på ensvinklede trekanter.


Svar #10
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

#9

Den forstod jeg ikke. Kan du lægge tal frem på bordet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Fortsæt diskussionen i den oprindelige tråd, hvor det hele er forklaret.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.