Matematik

Trigonometri

08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en som vil hjælpe med denne trigonometri opgave? 

den er vedhæftet.

og det skal lige siges, at opgaven er uden hjælpemidler.

Vedhæftet fil: 1511216.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem sidelængden ud fra de ensvinklede trekanter ADC og FEC. Derved kender man sidelængderne i de to rektangler DEFG og ABCD .

Opgaven er Opg 5 i dette eksamenssæt

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140815%20stx142-MAT-B-14082014.ashx

fra afdelingen uden hjælpemidler.


Svar #2
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

Har du eventuelt formler? trigonometri er ikke lige min stærke side


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo slet ikke en opgave i trigonometri, men en opgave om ensvinklede trekanter, som man kender fra folkeskolen.

Benyt, at i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder konstant.

Som du selv gør opmærksom på, er opgaven uden hjælpemidler. Det er en ren hovedregningsopgave.

I øvrigt er Studieportalen vel et hjælpemiddel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

(Via den anden tråd). Hvad forstår du ikke ved forklaringen i #1?

Af de ensvinklede trekanter har man

         |CD| / |CE| = |AD| / |EF|

Man kender |CD| = 4 , |CE| = |CD| + |DE| , og |AD| = 3 og kan så finde |EF| .

Det samlede areal er så

        A = Agrøn + Arød = |DC|·|AD| + |DE|·|EF|


Svar #5
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

Jeg er så blank lige nu.

Jeg skal vel finde EF for at finde arealet på den røde figur. Har du en præcis formel til den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt. Det er jo forklaret helt præcist i #4. Det er et spørgsmål om at indsætte kendte tal og regne færdig. Som sagt er det en hovedregningsopgave med lette tal.


Svar #7
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

Så må EF jo være 9?


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er rigtigt.


Svar #9
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

12+63=75

så arealet af begge er 75?


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er forkert.


Svar #11
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

#10

Huh????


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Dit resultat er forkert. Hvad forstod du ikke ved det svar?

Det grønne rektangel har sidelængderne 3 og 4. Det røde rektangel har sidelængderne 9 og 8 .


Svar #13
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

12+36=48?


Svar #14
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

31* sorry. Så det giver 43.


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hvor kommer 36 fra?? eller 31 (#14)?

A = Agrøn + Arød = 3·4 + 8·9 = 12 + 72 = 84 .


Svar #16
08. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

Jamen, hvad med 1/2*h*g? Mangler vi ikke, at vi skal halvere resultatet?


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Overvej, hvordan man beregner arealet af et rektangel.

Læs opgaven: "Bestem det samlede areal af de to rektangler."


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. september 2015 af else1234 (Slettet)

Hvordan får i EF til at være 9? får jeg får den til 12 


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. februar 2016 af frejajk (Slettet)

Sidder med samme opgave og forstår ikke hvordan man finder EF :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. februar 2016 af SådanDa

Trekanterne ADC og FEC er ensvinklede, derfor er forholdet mellem de ensliggende sider konstant:

|EC|/|DC|=|FE|/|AD|, hvor man kan indsætte de kendte værdier:

12/4=|FE|/3 <=> |FE|=9.

Se evt. mere her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/trigonometri/ensvinklede-trekanter


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.