Matematik

Retvinkel trekant. Plz

08. september 2014 af TK10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg er ikke særlig god til matematik. Men jeg skulle spørger om der er nogle søde sjæle der kunne hjælpe mig. Eller kunne fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge til hvilken opgave. Jeg har prøvet, men er gået helt i stå.:)????

a). Du skal bestemme vinklerne B og C samt siden b.    A= 90°, a=28,3 cm og c= 16,7 cm.

b). Du skal bestemme vinkel C samt siderne a og c.   B= 90°, A=53,4° og b=9,5 cm.

c). Du skal bestemme vinklerne A og C samt siden b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

I retvinklede trekanter ABC med C = 90º er

        sin(A) = cos(B) = a/c   og    cos(A) = sin(B) = b/c .

Pythagoras        a2 + b2 = c2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af peter lind

Lav først en grov taegning af trekanten. Så bliver det lettere at overse.

a) Brug pytagoras til at siden b. Derefter kan du bruge reglen om sinus, cosinus eller tangens i en retvinklet trekant. Der er frit valg

b) Brug at summen af vinklerne i en trekant er 180º til at finde den manglende trekant. Brug dernæst reglen om sinus eller cosinus til at finde de manglende sider.

c)  Brug pytagoras til at finde b. Derefter er der igen frit slag til at finde de manglende vinkler


Svar #3
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Jeg er lidt forvirret:s sorry men er det rigtigt det jeg gøre??? Jeg er gået lidt i gang, men stået af.

a). Du skal bestemme vinklerne B og C samt siden b.    A= 90°, a=28,3 cm og c= 16,7 cm.

Sin(A) = a/c

Sin(90°) = 28,3/16,7 =1,69

Cos(B) = a/c

b). Du skal bestemme vinkel C samt siderne a og c.   B= 90°, A=53,4° og b=9,5 cm.

Cos(A) = b/c

 Sin (B) = b/c

c). Du skal bestemme vinklerne A og C samt siden b.   B=90°, a=6cm og c =11 cm.

Sin (B)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Formlerne i #1 forudsætter, at vinkel C er den rette vinkel. Når vinkel A er den rette vinkel, ser formlerne jo anderledes ud.

a) Man har så      sin(C) = c/a = 16,7/28,3 = ....    C = .... , B = 90º - C ,    b = √(a2 - c2)


Svar #5
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Mange tak skal I have:)


Svar #6
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Skulle bare lige være sikker på om det kan skrives på denne måde i a'en????:)

 b = √(a2 - c2)

 b = √(28.32- 16,72)  = 22,85 cm

Sin(B) = b/c

Sin(B)= 22,85 cm/16,7 cm = 1,4 cm

B=1,4 cm 

180º-90º-1,4 = 88,6º


Svar #7
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Så er C=88,6º?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

b er beregnet korrekt. Da det er vinkel A, der er ret, er udtrykket

        sin(B) = b/a , eller cos(B) = c/a = 16,7/28,3 = ...

Vinklen måles i grader, ikke i cm. De trigonometriske funktioner sin() og cos() skrives med små begyndelsesbogstaver.

#7

Nej, det er heller ikke korrekt.


Svar #9
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Det som jeg ikke helt forstår er hvornår jeg skal bruge den rigtige (Sinus, Cosinus eller tangens)
Det som jeg tænkte på hvis der står A=90
Så vælger man bare f.eks. Sin(A), fordi der står A foran. Men jeg ved ikke hvornår jeg skal bruge den ene og eller den anden. Var det muligt at du kunne forklare kort?:)
Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal se på de grundlæggende relationer, der gælder i en retvinklet trekant:

        sin(vinkel) = (modstående katete) / (hypotenusen)

        cos(vinkel) = (hosliggende katete) / (hypotenusen)

Det er helt sikkert forklaret i din bog.

Hvis A = 90º , er det vinklerne B og C, som man opstiller udtryk for.


Svar #11
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Undskyld hvis jeg spøger for meget. Lige et sidste spørgsmål. Men vil lige være helt sikkert.

 sin(B) = b/a , eller cos(B) = c/a =

Sin(B) = 16,7/28,3 =  1,4 cm

Hvad er det jeg gøre forkert . Hvordan kan reg regne cm om til grader???.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Der er ikke tale om at regne cm om til grader. sinus til en vinkel er et forhold mellem to sidelængder. Det er dimensionsløst. Her er det cos(B) der beregnes som 16,7/28,3 . Her er der tale om en brøk, hvis nævner er større end tælleren, så brøkens værdi kan aldrig blive større end 1.

Igen: lad være med at skrive de trigonometriske funktioner med stort bogstav.


Svar #13
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Okay. Men jeg fik aldrig svar på med mit ende resultat????


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Af beregningen

        cos(B) = 16,7 / 28,3

beregner man cos(B) og derved finder man vinkel B.


Svar #15
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Men jeg mangler C?:O


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Når man har fundet vinkel B (og vinkel A er den rette vinkel), beregner man vinkel C af vinkelsummen.


Svar #17
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

Vinkelsum af trekant 180º

A=90º

b= 16,7 / 28,3= 1,4

180-90-1,4 = 88,6º


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er desværre stadigvæk helt i skoven.

Man har:

        cos(B) = 16,7 / 28,3 = 0,590106 ⇒ B = cos-1(0,590601) = 53,835º ,

og dermed

        C = 90º - B = 36,165º


Svar #19
08. september 2014 af TK10 (Slettet)

hvorfor bliver det cos-1 og ikke bare cos?:O

og mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Man skal jo finde den vinkel, hvis cosinus er 0,590601 . Det gør man ved at benytte den inverse funktion til
cos(), dvs. funktionen cos-1() .


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.