Matematik

Ligninge med brøk på begge sider og x i nævnerne?

09. september 2014 af Tobiaskr12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Kan i forklare mig hvordan man udregner en ligning med brøker på begge sider og x i nævnerne?

Et eksempel kunne være: 4/(x-3)=2/(3-x)

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Gang over kors

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2014 af peter lind

Du ganger med nævnerne(i dette tilfælde kan du nøjes med den ene nævner) på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2014 af mathon

                           \frac{4}{\left (x-3 \right )}=\frac{-2}{\left (x-3 \right )}\; \; \; \; \; \; x\neq 3      multiplicer med (x-3) på begge sider

                              4=-24=-2             hvilket er en absurditet;
          hvorfor løsningen er, at ligningen ingen løsninger har,
eller
                                      L=\O             


Svar #4
09. september 2014 af Tobiaskr12 (Slettet)

Hej alle sammen.

Tak for svar. Mathon, kan du forklare hvor de -24 kommer fra? Det forstår jeg ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2014 af mathon

korrektion for tastefejl:

                                             4=-2
                       


Svar #6
09. september 2014 af Tobiaskr12 (Slettet)

Ok, tak for det!


Skriv et svar til: Ligninge med brøk på begge sider og x i nævnerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.