Matematik

differentialregning

09. september 2014 af 2zer (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammnen.

jeg har en opgave for som lyder følgende: bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)=x^1/2=√x i punktet (9(f9))

Hvordan skal det lige udrenges?? :s

mvh den forvirret 2zer


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af mathon

opskriv den almene tangentligning
og indsæt f(9) og f '(9) i den.


Svar #2
09. september 2014 af 2zer (Slettet)

okay tak. ved du evt. hvordan man gør det i Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af mathon

differentier i hånden

                                   f(x)=\sqrt{x}\; \; \; \; \; x\geq 0

                                   f{\, }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{x}}\; \; \; \; \; x> 0

                                   f{\, }'(9)=\frac{1}{2\sqrt{9}}=\frac{1}{6}

                                   f(9)=\sqrt{9}=3                    

indsæt i tangentligningen:

                                    y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)      med xo = 9


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.