Matematik

Omskrivning, reducering..

10. september 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvilken regel siger at, fx 2/(2*√2) = (√2/2)

jeg ville have divideret 2/2 og dermed skrive resultatet som (1/√2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2014 af PeterValberg

\frac{2}{2\sqrt{2}}=\frac{\sqrt{2}\cdot\sqrt{2}}{2\sqrt{2}}=\frac{\sqrt{2}}{2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2014 af PeterValberg

men, det du ville have skrevet, er også korrekt :-)

\frac{2}{2\sqrt{2}}=\frac{1}{\sqrt{2}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. september 2014 af SolSmil (Slettet)

#1: Jeg forstår ikke helt hvad det er for en regel vi bruger der. Vil rigtig gerne lære det. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. september 2014 af PeterValberg

Det skyldes en potensregneregel, idet:

\sqrt{a}=\sqrt[2\;]{a}=a^{1/2}

og

a^n\cdot a^m=a^{n+m}

dermed:

\sqrt{2}\cdot\sqrt{2}=2^{1/2}\cdot 2^{1/2}=2^{1/2+1/2}=2^1=2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
10. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Virkelig godt forklaret!

tak!


Svar #6
10. september 2014 af SolSmil (Slettet)

hvordan kan (-2/√8) så give -√2/2 . Jeg har alligevel ikke helt forstået det. 


Svar #7
10. september 2014 af SolSmil (Slettet)

og hvad betyder fx (√2)^-10?  


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

        -\frac{2}{\sqrt{8}}=-\frac{2}{2\sqrt{2}}=-\frac{1}{\sqrt{2}}=-\frac{\sqrt{2}}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

        (\sqrt{2})^{-10}=\frac{1}{(\sqrt{2})^{10}}=\frac{1}{(2^{\frac{1}{2}})^{10}}=\frac{1}{2^{\frac{1}{2}\cdot 10}}=\frac{1}{2^{5}}=\frac{1}{32}


Skriv et svar til: Omskrivning, reducering..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.