Matematik

Implicit differentiation

11. september 2014 af Andersen123312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

Jeg er virkelig lost vedrørende denne opgave. Jeg tænkte på om nogle kunne hjælpe mig med den! 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den implicitte funktion har formen y(x) . Differentier ligningen for kurven med hensyn til x, hvor y betragtes som en funktion af x:

          Ligning:    ln(x2) + y3 = 3xy

          Differentieret:     2x/x2 + 3y2·y' = 3y + 3x·y'

I punktet (1,0) er x = 1 og y = 0 . Indsæt talværdierne og beregn y'(x) for x = 1. Dette er kurvens tangenthældnng i det betragtede punkt.


Svar #2
11. september 2014 af Andersen123312 (Slettet)

Du skal have mange tak! ;) Det hjalp i særdeleshed!


Svar #3
11. september 2014 af Andersen123312 (Slettet)

Vil det sige at tangenthældningen i dette tilfælde er 0,666667 i det betragtede punkt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Tangenthældningen er 2/3 i det betragtede punkt. Tallet 0,666667 er kun en tilonærmet værdi for 2/3 .


Svar #5
11. september 2014 af Andersen123312 (Slettet)

Endnu en gang! Taaak! :)


Skriv et svar til: Implicit differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.