Matematik

Differantialregning

11. september 2014 af ibrahim321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med at løse en opgave, som lyder: Brug formlen for apq på følgende udtryk, som er    :f(x)=2. Kan det passe at det er denne formel jeg skal starte med; 2* (x+h) - 2x / h ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af mathon

Næppe hvis
                         f(x) = 2
                      
 


Svar #2
11. september 2014 af ibrahim321 (Slettet)

Hvad er det så jeg skal starte med?


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

For den konstante funktion f(x) = 2, er  f(x+h) = 2, og f(x) = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af mathon

                                            \frac{f\left ( x+h \right )-f(x)}{h}=\frac{2-2}{h}=0


Svar #5
11. september 2014 af ibrahim321 (Slettet)

#3

Kan du udybbe svaret? for jeg forstår ikke hvordan det skulle hænge sammen med apq-formlen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det ene punkt (P) er (x , f(x)) = (x , 2) .

Det andet punkt (Q) er (x+h , f(x+h)) = (x+h , 2)

Hældningskoefficienten for sekanten PQ er da

        aPQ = (yQ - yP) / (xQ - xP) = (2 - 2) / (x+h - x) = 0 / h = 0


Svar #7
11. september 2014 af ibrahim321 (Slettet)

Okay mange tak for svarene!


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2014 af mathon

     Uanset værdien af h er udtrykket lig med 0.

     Når h går mod 0 er grænseværdien også lig med 0. Det betyder at hældningskoefficienten =
     differenskvotienten = 0


Svar #9
11. september 2014 af ibrahim321 (Slettet)

Okay, tak for det! men gælder det I har sagt også, når man skal tage denne formel i brug: Apq =  f(x0+h) - f(x0) / h?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2014 af mathon

    Ja den er netop taget i brug i #6. Læs svarene ordenligt.


Skriv et svar til: Differantialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.