Matematik

trigonometri

13. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgave med hjælpemidler. den skal vist indsættes i ti-nspire. nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: opgave 4.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af peter lind

Den skal ikke indsættes i et CAS værktøj.

a)  Se på den trekant der har sædet som den ene side. Der´t er en ligenbenet trekant, hvor du kender alle sider. Brug Pytagoras til at finde højden i trekanten = afstanden fra gulvet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af mathon

opgave 4.jpg

a)
          lodret sæde-gulv = \sqrt{50^2-15^2}
 
       


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2014 af mathon

b)
       \cos(v)=\frac{15}{50}=0,30


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af mathon

c)
     vinklen u mellem sæde og ryglæn

                        \cos(u)=\frac{30^2+50^2-61^2}{2\cdot 30\cdot 50}\; \; \; \; 90< ^{\circ}u< 180^{\circ}


Svar #5
13. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

#3

a)
så afstanden er 47,7?

b)
Hvad er vinkel v så?

c)
det følgende du har skrevet har jeg åbenbart fået til -0,107. hvad er der gået galt her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2014 af peter lind

b) Det slår du op på din lommeregner

c) Der er ikke noget galt


Svar #7
13. september 2014 af tobiasyesyes (Slettet)

#6

i b) får jeg 0,30 - hvad betyder dette tal og hvad skal jeg gøre med det?

i c): hvad betyder mit facit -0,107 så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2014 af mathon

i b)
         v=\cos^{-1}(0,30)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2014 af mathon

i c)
          u=\cos^{-1}{\left ( \frac{30^2+50^2-61^2}{2\cdot 30\cdot 50} \right )}=\cos^{-1}(-0,107)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.