Matematik

Hvilken formel? kapitalfremskrivning

14. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En anden person indsætter 23 000 kr. på en konto i en bank med en fast årlig rente på 2,3%. Efter et antal år står der 26 968,50 kr. på kontoen. 

a) Hvor mange år har beløbet stået på kontoen siden de 23 000 kr. blev sat ind?  



Jeg vil helst ikke have resultatet, men gerne hvilken formel der skal bruges for at regne dette, jeg kender jo ikke det x antal terminer? Så tænker man skal isolere n, men hvordan. 
Det er matematik på c niveau, så ikke alt for forvirrende :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter renteformlen

        Kn = K0 · (1+r)n

Her kender man K0, Kn og r og kan så bestemme n:

        (1+r)n = Kn / K0

        n = Log(Kn/K0) / log(1+r)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af mathon

Kn = Ko*(1+r)^n

Svar #3
15. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

Mange tak! 
Betyder det at hvis jeg skal have svaret på hvad N er skal jeg indtaste Log(Kn/K0) / log(1+r) på lommeregneren. Herefter får jeg svar på N, og kan nu bruge N-resultatet i resten af udregningerne? 

Jeg får N til at være 6,99 Er det forkert? Runder man så op til 7? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, man beregner

        n = log(Kn/K0) / log(1+r) = log(26968,50/23000) / log(1,023) = 6,999951

der så pænt rundes op til 7.


Svar #5
15. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hvilken formel? kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.