Matematik

bestemmelse af a og b i andengradspolynomium

14. september 2014 af Emnavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium er givet ved f(x)=3x2+bx+c

Grafens toppunkt ligger i (4,-2). Bestem konstanterne b og c

please hjælp kan ikke forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af SuneChr

Man har så
f '(4) = 0   ∧  f (4) = - 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af mathon

 Parablens toppunkt

            a = 3
                                             T=(x_T,y_T)=\left ( -\frac{b}{2a} \; ;\; c-a\cdot x_{T}^\, \, \, \, {2} \right)

                                               -\frac{b}{2a}=-\frac{b}{6}=4

                   og
                                                c-a\cdot x_{T}^\, \, \, \, {2} \right)= c-3\cdot 4^{2} \right)=-2


Svar #3
14. september 2014 af Emnavn (Slettet)

Men hvad er så konstanterne a og b ? :)


Svar #4
14. september 2014 af Emnavn (Slettet)

er b så = 4

og a = -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af mathon

                         -\frac{b}{6}=4

                           b=-24

                           a=3

                   

                     f(x)=3x^2-24x + c


Skriv et svar til: bestemmelse af a og b i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.