Matematik

Acceleration og enheder?

14. september 2014 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal udregne acceleration med en given formel:

S=0,5 * a * t^2.

jeg kender S=500 og T=17. Jeg har ikke fået opgivet enheder på opgaven. Så mit udgangspunkt er at regne med at de 500 er meter, og de 17 er sekunder?

Men er der nogen jeg skal være opmærksom på i den forbindelse. Skal de omregne til andet? Km eller timer?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af LeonhardEuler

500 = 1/2 • a • 172

Isoler a (hvis enhed er m/s2)  ,  som er accelerationen 'gemt' i stedfunktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2014 af SuneChr

s = 1/g·t2
s måles i m (meter)
g måles i m/s2
t måles i s  (sekunder)
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2014 af mathon

                             s=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2

                            a=\frac{2s}{t^2}=\frac{2\cdot \left ( 500\; m \right )}{(17\; s)^2}=\frac{2\cdot 500}{17^2}\, \, \frac{m}{s^2}


Svar #4
14. september 2014 af falentin (Slettet)

mange tak for svar.

dvs resultatet er i meter pr sekund, hvad hvis jeg ville omregne til kilometer i timen?

skal jeg så gange med 60x60?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af mette48 (Slettet)

#0

Nej du skal ikke omregne til andre enheder inden du kan sætte ind i formelen.

Alle værdier er angivet i fysikkens grundenheder.

Hvad er der egentlig spurgt om?


Svar #6
14. september 2014 af falentin (Slettet)

blot at vi skal udregne accelerationen på ovenstående, dog ikke angivet enheder.

men hvad hvis jeg antager at det er 17 minutter, hvordan udregnes det så? eller hvis det er 500 km og 17 timer,

Brugbart svar (1)

Svar #7
14. september 2014 af LeonhardEuler

Resultatet er netop ikke i meter pr. sekunder     men  meter pr. sekund pr. sekund


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. september 2014 af LeonhardEuler

Hvis du øsker det i  kilometer pr. time pr. time

så skrives det

\frac{m}{s^2}=\frac{1000\cdot m}{(3600\cdot t)^{2}}=\frac{1000\cdot m}{3600^2\cdot t^2}=\frac{1000}{3600^2}\frac{m}{t^2}= \frac{1}{12960}\frac{m}{t^2}


Svar #9
14. september 2014 af falentin (Slettet)

Tak alle:-)


Skriv et svar til: Acceleration og enheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.