Matematik

Brøker

18. september 2014 af edo22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der lige giver en hjælpende hånd med denne opgave?? Gerne forklar, hvordan du gøre for har det sindsygt svært ved at forstå det med brøker!! Tusind tak på forhånd og god aften!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

...Må kunne skrives som,

(3\cdot \frac{2}{5}) + (\frac{4}{3}\cdot \frac{5}{2}) - (\frac{2}{3}\cdot 4)

Benyt så brøkregneregler.

Prøv at angive svar med mellemregninger, og vi tager den derfra :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner, og sæt så på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af mette48 (Slettet)

forkort i det midterste led

helt tal gange brøk, gang med det hele tal i tælleren

brøk gange brøk, tæller gange tæller og nævner gange nævner

forlæng til fællesnævner (her 5*3)

saml på en brøkstreg


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.