Fysik

Jævn Cirkelbevægelse

18. september 2014 af oliverblach12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vanddråbe hænger på en istap, med F og Ft som påvirker dråben. Dråben hænger på vandret hjul med radius 0,95 m. massen er 0,05 g og jeg ved at istappen er 25 grader skæv væk fra midterakslen. 

Da jeg skal finde hastigheden ved jævn cirkelbevægelse skal jeg også bruge tiden. Men den er ikke oplyst. Hvordan finder jeg den konstante hastighed ? 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af peter lind

Der er for lidt oplysninger. Kan du ikke komme med hele opgaven helst med en tegning


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Massen er ligegyldig.

Når istappen hænger 25º skævt, betyder det at den resulterende kraft på istappen kan findes ved:

arctan( Acentripental / Atyngde ) = 25º.    ( tan-1 om du vil )

Atyngde = 9,82 m/s2.  Udregn Acentripental.

Udregn herudfra ωhjul , med radius = 0,95m.


Skriv et svar til: Jævn Cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.