Fysik

6.4 Spændingskurve

20. september 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

For en spændingskurve gælder udtrykket u=√(2)*24*sin(400*π*t).

a) Angiv spændingens maksimalværdi, effektværdi og frekvens.

Venlig hilsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2014 af mathon

                   

                    U_{max}=\sqrt{2}\cdot 24\; V=33,94\; V

                    U_{eff}=\frac{U_{max}}{\sqrt{2}}=\frac{\sqrt{2}\cdot 24\; V}{\sqrt{2}}=24\; V

                   f=\frac{\omega }{2\pi }=\frac{400\pi }{2\pi }=200\; Hz


Svar #2
21. september 2014 af multo26 (Slettet)

Når du finder Ueff: er Umax/√2 så en standard-formel som man altid bruger eller er √2 kun for dette stykke?


Skriv et svar til: 6.4 Spændingskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.